Välj en sida

Om Grenna Tryckeri

digitaltryck1

Grenna Tryckeri är ett familjeföretag som drivs av Rune Carlsson och döttrarna Agneta och Anna-Lena. Det är också ett av Grännas äldsta företag. Det grundades 1857 och gav under 107 år ut Grenna Tidning. 1964 förvärvades den delen av tryckerirörelsen av Jönköpings-Posten och företaget blev ett mer renodlat boktryckeri under ledning av Tage Grennfeldt, en av Grännas stora profiler .

Rune började som lärling på företaget redan 1952 och efter fyra års utbildning fick han kalla sig sättare och tryckare. 1977 fick Rune möjlighet att förvärva tryckeriet och sedan dess har det varit en familjeangelägenhet att utveckla och modernisera tryckeriet. Ett par stora steg i denna utveckling var övergången till offsettryck och datoriseringen av original- och tryckprocessen. Det krävde inte bara stora maskininvesteringar, det krävdes också utbildning och nytänkande. Med facit i hand var förändringarna nödvändiga för att tryckeriet skulle fortleva och utvecklas.

Under åren har tryckeriet byggt upp en trogen kundkrets inom närområdet, men det finns också kunder som är mer långväga och som väljer Grenna Tryckeri för den personliga servicens skull. Kanske har det viss betydelse att Rune själv levererar mycket av det som trycks.

Mottot för Grenna Tryckeri har sedan starten varit att erbjuda god service och att leverera i tid. Med det som grund har familjen byggt upp en verksamhet med goda framtidsutsikter och med förutsättningar att leverera trycksaker under många år framöver.